filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Akubra

Elke Akubra hoed wordt zorgvuldig gemaakt en gecontroleerd. Een Akubra hoed wordt wel 60 keer bewerkt, wat de hoed van hoge kwaliteit maakt. Doordat elke hoed persoonlijk wordt bekeken en behandeld, is elke hoed uniek. Daarom maakt dit, in tijden waar mode steeds sneller en in massa’s wordt geproduceerd, Akubra een bijzonder merk. Kijk voor een ruime collectie aan Akubra hoeden bij Hoedenzaak Jos van Dijck.

Bezig met laden...
visibility

akubra outdoor angler regency fawn

De Angler biedt de ultieme bescherming tegen de diverse weersomstandigheden.

374,95

visibility

akubra outdoor hoed territory khaki

De Territory bied de ultieme bescherming tegen de diverse weersomstandigheden.

299,95

visibility

akubra outdoor hoed tablelands haarvilt sorrel tan

De Tableland bied de ultieme bescherming tegen de diverse weersomstandigheden.

329,95

visibility

akubra traveller bran haarvilt taupe

De Traveller biedt uitermate bescherming tegen de diverse weersomstandigheden.

242,50

visibility

akubra coober pedy haarvilt santone fawn

De Cooper Pedy biedt uitermate bescherming tegen de diverse weersomstandigheden.

333,50

visibility

akubra cattleman premium felt fawn

Akubra Hats are an Aussie tradition. Family owned for over 140 years, the fur felt hats are made in Kempsey NSW, Australia.

329,95

visibility

akubra cattleman zwart

Akubra Hats are an Aussie tradition. Family owned for over 140 years, the fur felt hats are made in Kempsey NSW, Australia.

329,95

De geschiedenis van Akubra

De hoeden van Akubra gaan al meer dan 100 jaar terug. Het merk Akubra begon bij Benjamin Dunkerley, die in 1874 van Engeland naar Tasmanië verhuisde om een hoedenbedrijf te beginnen. Hier ontwikkelde hij een machine die de haren van konijnenvacht in een mum van tijd kon verwijderen, zodat ze de ondervacht konden gebruiken voor het maken van hoeden. Zijn achtergrond in het maken van machines kwam dus erg goed van pas. Begin 1900 verhuisde het bedrijf naar Sydney om verder te groeien. Hier werd de Britse hoedenmaker Stephen Keir I aangenomen, en zo groeide het bedrijf met een rap tempo. Op 7 augustus 1912 werd het bedrijf “Akubra” genoemd. Na de dood van Dunkerley in 1925 nam Stephen Keir I het bedrijf over, waarna het bedrijf nog jaren in de handen van de familie Keir bleef.

Mijlpalen

Door de jaren heen heeft Akubra veel bereikt. In 1956 werd Akubra gevraagd om de Panama hoeden te maken voor het Australische team tijdens de Olympische Spelen in Melbourne. Hetzelfde gebeurde in 1984, wanneer Akubra de “Aussie Gold” hoed maakte voor het team. Aan het eind van de twintigste eeuw worden er aan de lopende band nieuwe hoeden ontworpen. In 2012 komt de hoed zelfs voor in de Guinness World records. Daarnaast heeft Akubra meer dan 2 miljoen hoeden gemaakt voor het leger.

De ontwikkeling van een Akubra hoed

Het productieproces van de Akubra hoeden is door de jaren heen nauwelijks veranderd. Het begint allemaal bij het schoonmaken van de konijnenvacht. Onzuiverheden worden verwijderd waardoor je een mooi en zacht stuk bont krijgt. Hierna wordt de vacht op een grote kegel gelegd, die ronddraait en met water wordt besproeid zodat de vacht zich aaneensluit. Op dit moment is de stof erg breekbaar en ongeveer drie keer zo groot als de originele hoed. De stof wordt daarom gekrompen, waardoor de vezels van de stof zich nog beter aan elkaar vasthouden. Vervolgens worden de hoeden geverfd, waarna ze in de juiste vorm worden geperst. De hoeden worden gedroogd en geperfectioneerd. Ten slotte worden ze gestoomd waardoor ze de juiste maat en vorm krijgen en accessoires als lintjes en de binnenband van de hoed worden aan de hoed genaaid. Nu is de Akubrahoed klaar om over de hele wereld verzonden te worden!

Bij Hoedenzaak Jos van Dijck is er een ruim assortiment aan hoeden, zo bieden wij het cattleman model aan in Fawn, Sand en Zwart. Ook is het Coober Pedy model present in onze collectie, in de kleuren Khaki, Fawn en Sanstone.

Koop Akubra hoeden makkelijk online

Wilt u een hoed van Akubra online bestellen? Neem dan een kijkje in het assortiment van Hoedenzaak Jos van Dijck voor hoeden van hoge kwaliteit. Plaats uw bestelling in onze webshop en uw bestelling wordt zo snel mogelijk bezorgd. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op en we helpen u graag verder.