filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Dames droegen vroeger al hoeden en ook toen was het al een fashion item. Met een hoed gaf men vroeger aan wat de sociale status was, maar net zo goed hielp het bij het beschermen van hoofd, haar en huid tegen bruin worden, tegen verbanden en tegen de regen. Tegenwoordig is het één van de meest gedragen modeaccessoires. Een hoed is voor dames de finishing touch aan een outfit. Een chique outfit, een casual outfit of voor een speciale gelegenheid als een bruiloft of juist een begrafenis, kan een hoed een passende accessoire zijn.

Zwart - Wit - Rood - Groen - Blauw - Beige - Bruin 

 Soorten hoeden dames voor ieder seizoen

Bij Hoedenonline bent u aan het juiste adres voor een grote collectie dameshoeden. We bieden alleen hoeden aan van gerenommeerde merken die staan voor kwaliteit. Al onze hoeden kunnen wel tegen een stootje en zijn gemaakt van de mooiste materialen als waterafstotend en stevig vilt en leer, maar ook luchtig katoen. Naast dat het mooi is, zullen de hoeden u ook beschermen tegen de felle zon of tegen regen. U vindt op deze pagina dameshoeden voor verschillende stijlen én we maken zelfs hoeden op maat. Dus de collectie die u op deze pagina ziet, kan nog uitgebreid worden met een hoed voor u, speciaal op maat gemaakt.

Clochehoeden

We gaan heel wat jaren terug, namelijk naar 1920, toen de Chloche hoeden heel populair waren en waarmee vrouwen een fashion statement maakten. Het zijn nog altijd vrouwelijke hoeden die nauwsluitend zijn en met een slappe rand om laag over het hoofd te dragen.

Vilthoeden

Gedraaide schapenwol, cashmier of (faux)fur van bever- en konijnenhaar onder invloed van vocht en warmte vormt vilt. Een vilten hoed is tijdloos en klassiek, lekker warm en waterafstotend. U vindt ze bij Jos van Dijck in verschillende vormen en maten.

Strohoeden

Luchtig en beschermd de zomerdagen door doet u het beste met een strohoed. We vlechten stro in de vorm van prachtige hoeden die schaduw bieden, uw hoofdhuid beschermen tegen UV-straling en die uw hoofd wel lekker luchtig houdt.

Dames designhoeden

Bent u gek op design, mag uw look wel een eigen touch hebben en bent u gek op ontwerpen van een bepaalde designer? We selecteren enkele hoeden van gerenommeerde designers, die u onder onze collectie dameshoeden vindt.

Hoeden dames voor gelegenheden

Voor speciale gelegenheden zijn hoedjes een must. Denk aan een feest met een dresscode, een bruiloft of een wat minder feestelijke gebeurtenis, een begrafenis. Op deze site vindt u feestelijke, chique en passende hoeden voor de speciale gelegenheden, eventueel met bijbehorende clutch.

Hoeden voor dames bestellen

Heeft u een hoed gevonden in onze collectie? Geef dan uw hoofdmaat aan en klik op ‘bestellen’, zo plaatst u het artikel in uw winkelmandje. Uw hoofdmaat kunt u zelf opmeten door met een meetlint de omtrek van uw hoofd te meten. Het aantal centimeters duidt uw hoofdmaat aan. Is de omtrek van uw hoofd 60 centimeter, dan is uw hoofdmaat ook 60. Kies liever iets te groot dan te klein. Vochtig materiaal krimpt namelijk. U bestelt uw gewenste hoed en wij zorgen dat u er binnen 1-2 werkdagen van kunt genieten.