filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Bent u op zoek naar mooie petten voor dames? Caps en petten beschermen niet alleen tegen de zon, of uw haar tegen de regen, ze maken uw look ook nog eens helemaal af. Bij Hoedenzaak Jos van Dijck bent u aan het juiste adres voor elegante en stoere petten, van de mooiste materialen en petten uit Zweden, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, de USA en Australië. Voor iedere stijl hebben wij wel een pet voor dames in ons assortiment. We vullen ons assortiment continu aan met de meest trendy damespetten. Bekijk het assortiment damespetten hieronder.Soorten petten

Op deze site vindt u drie soorten petten voor dames:

Deze drie petten zijn zeer populair en eigenlijk zijn ze allemaal terug van weggeweest. De Flatcaps waren eind 19e eeuw erg populair onder de arbeidersklasse, waar het ook diende als bescherming tegen houtsnippers bijvoorbeeld. Tegenwoordig dragen we de flatcap heel leuk bij een casual outfit. De visor caps zien we vooral terug in de zomer, deze hebben aan de voorkant namelijk een grotere klep, zodat het gezicht beschermd wordt tegen de zon. De ballonpetten zijn er in heel veel verschillende soorten en komen van oorsprong uit Engeland. Nog altijd worden ballonpetten van prachtige materialen gemaakt als vilt, wol en leer.

Hoe stijl je een pet bij de rest van je outfit?

Een flatcap is een pet voor dames die staat voor een nonchalante stijl. Een spijkerbroek, een lange tweed jas of een blazer passen perfect bij de flatcap. De flatcap is er in meerdere prints te verkrijgen en daardoor vaak passend bij een jas of blazer in dezelfde stijl. Een ballonpet is van oorsprong wat meer voor een chiquere look, maar een spijkerbroek en nette sneakers eronder, kan net zo leuk staan. De visor caps zien we veel terug met zwierige jurken in de zomer, of een sportieve zomeroutfit. Juist doordat damespetten in zoveel verschillende kleuren te vinden, met zoveel verschillende bewerkingen en van hele verschillende materialen, zijn de petten voor dames met heel veel stijlen te combineren.

Petten dames voor in de zomer en winter

Wilt u een pet voor in de zomer of voor in de winter? De flatcap en de ballonnenpetten zijn te verkrijgen in leer, vilt en wol. Deze materialen zijn ervoor gemaakt om warmte binnen te houden en de kou zoveel mogelijk buiten. Ook zijn vilt en wol (helemaal als u het behandelt met een wax) waterafstotend. Let wel op met de maat van de damespet die u bestelt, want de meeste materialen krimpen bij het nat en koud worden. U kunt beter een iets te grote pet kopen, dan een pet die net iets aan de kleine kant is. Voor de zomer kunt u het beste voor een lichte en luchtige stof kiezen, denk aan bijvoorbeeld katoen.

Pet dames bestellen

Wilt u een damespet bestellen bij Jos van Dijck, meet dan eerst uw hoofdomtrek op. Het aantal centimeters staat gelijk aan uw maat. Stel u heeft dus 50 cm hoofdomtrek, dan is uw maat ook 50. Sommige petten in onze collectie zijn ‘one size fits all’, dan hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken over of de pet wel past. Daarnaast kunt u ook altijd binnen 14 dagen uw aangekochte artikel retourneren, mits deze niet gedragen of gebruikt zijn. Zie ‘retourformulier’ op onze site, voor u het pakketje weer terugstuurt. We maken ook hoeden en petten op maat, neem daarvoor contact met ons op!