Het kiezen van de juiste hoed is niet alleen een kwestie van persoonlijke stijl, maar ook van het accentueren van je gezichtsvorm. Bij Hoedenzaak Jos van Dijck begrijpen we dat dit een uitdaging kan zijn, dus we delen graag enkele richtlijnen om je te helpen bij het vinden van de perfecte hoed die jouw gezichtskenmerken het beste complimenteert.

Rond gezicht

Heb je een rond gezicht met zachte contouren en onderscheiden je jukbeenderen zich niet sterk? Dan kun je het beste kiezen voor hoeden met hoogte en scherpe hoeken, zoals een fedora of een hoed met een hoge kroon. Deze hoeden zullen je gezicht optisch verlengen en meer definitie geven. Ze voegen een vleugje elegantie toe aan je look en maken je gezicht langer en slanker.

Ovaal gezicht

Mensen met een ovaal gezicht hebben geluk, want zij kunnen bijna elke hoedenstijl dragen. Je gezicht heeft een gebalanceerde verhouding en zachte rondingen, wat betekent dat je vrij bent om te experimenteren met verschillende hoedvormen, van brede randen tot klassieke trilby's. Ovale gezichten lenen zich goed voor zowel brede randen als smalle hoeden, afhankelijk van je stemming en stijl.

Langwerpig gezicht

Voor een langer, smal gezicht is het ideaal om hoeden te kiezen die wat breder zijn en zijwaarts volume toevoegen. Een floppy zonnehoed met een speelse strik aan de zijkant bijvoorbeeld, kan niet alleen een modieus statement maken, maar ook je gezicht mooi in balans brengen. De brede rand creëert een horizontale lijn die de lengte van je gezicht doorbreekt en tegelijkertijd een vleugje speelsheid toevoegt aan je uitstraling.

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht wordt gekenmerkt door een bredere voorhoofd en smalle kin. Om deze balans te behouden, kun je kiezen voor hoeden met middelgrote tot brede randen. Een stijlvolle cloche hoed met een zachte buiging aan de zijkant, of een verfijnde panama met een subtiel lint, zullen niet alleen je gezicht meer harmonie geven, maar ook je persoonlijke stijl naar een hoger niveau tillen. De bredere randen leiden de aandacht subtiel weg van het voorhoofd en voegen een vleugje elegantie toe aan je look.

Vierkant gezicht

Als je een vierkant gezicht hebt met sterke kaaklijnen en een breed voorhoofd, dan zijn hoeden met zachte lijnen ideaal. Een lichte, naar voren gekantelde floppy hoed voegt een vleugje speelsheid toe aan je uitstraling en verzacht de hoeken van je gezicht op een elegante manier. Voor een meer casual look kan een comfortabele beanie in een zachte kleur de scherpe lijnen van je gezicht subtiel verzachten, terwijl je toch trouw blijft aan je eigen unieke stijl.

Vraag advies bij Hoedenonline!

Hoewel deze richtlijnen nuttig kunnen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat persoonlijke stijl en comfort altijd voorop staan. Voor een gedegen advies op maat kun je het beste langsgaan bij onze hoedenspeciaalzaak Hoedenzaak Jos van Dijck. Onze experts helpen je graag de hoed te vinden die niet alleen bij je gezichtsvorm past, maar ook bij je persoonlijkheid en stijl.

  Francesco     06-11-2023 11:30