Het vinden van de perfecte hoed is bijna net als het vinden van de perfecte schoen: het gaat niet alleen om stijl, maar natuurlijk ook om comfort en functie. Bij Hoedenonline begrijpen we dat dit een uitdaging kan zijn en we delen graag enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de ideale hoed die bij jouw persoonlijkheid en behoeften past.

Stap 1: Wat is het doel van de hoed?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waarom je een hoed wilt dragen. Is het voor een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft of een tuinfeest? Of zoek je een hoed om jezelf te beschermen tegen de zon tijdens outdoor activiteiten? De functie van je hoed bepaalt het type dat bij je past.

Stap 2: Ken je gezichtsvorm

Je gezichtsvorm kan de stijl van je hoed beïnvloeden. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht, dan kunnen hoeden met hoogte en hoekige vormen je gezicht langer laten lijken. Mensen met een ovaal gezicht hebben geluk, want zij kunnen bijna elke hoedstijl dragen. Professioneel advies bij Hoedenzaak Jos van Dijck kan je helpen de juiste match te vinden!

Stap 3: Wat is je stijl?

Laat je persoonlijkheid spreken via je hoed. Als je van een klassieke uitstraling houdt, past een elegante fedora misschien bij je. Voor degenen met een bohemien stijl, is een strohoed een goede keuze. Denk na over wat je draagt en hoe je je voelt in bepaalde stijlen.

Stap 4: Kies de juiste maat

Zoals we al zeiden: net als schoenen moet een hoed goed passen en comfortabel zijn om te dragen. Te strak en je krijgt hoofdpijn, te los en je verliest hem bij de eerste windvlaag. Overweeg een hoed op maat als je de perfecte pasvorm wilt.

Zo meet je je hoedenmaat:

Wil je zeker zijn van de juiste maat voor je hoed? Dan kun je eenvoudig je eigen hoofdmaat opmeten. Neem een lintmeter en plaats deze ongeveer een vingerbreedte boven je oren en net boven je wenkbrauwen rond je hoofd. Vervolgens is de regel heel simpel: het aantal centimeters dat je hebt gemeten, komt overeen met je hoedmaat. Dus als je bijvoorbeeld een meting van 58 centimeter hebt, dan is je hoedmaat 58.

Stap 6: Vergeet het seizoen of de gelegenheid niet

Het seizoen en de gelegenheid waarvoor je een hoed kiest, spelen een belangrijke rol in je beslissing. Voor warme zomerdagen zijn lichte en ademende hoeden zoals strohoeden of panama's ideaal, terwijl je in de winter misschien een warme en stijlvolle viltenhoed verkiest. Bedenk ook de gelegenheid - een elegante hoed voor een bruiloft kan anders zijn dan een casual hoed voor een dag in het park. Kies dus wijselijk op basis van het weer en de gebeurtenis waar je naartoe gaat.

Hoedenonline staat voor je klaar!

Eén stap heb je al uitgevoerd: Hoedenonline is namelijk een uitstekende plek om te beginnen. Onze experts kunnen je begeleiden bij het kiezen van de juiste hoed op basis van je wensen en behoeften. Bezoek ons in de winkel voor nog meer keuzemogelijkheden.

  Francesco     06-11-2023 11:27