Hoeden voegen een vleugje stijl en elegantie toe aan elke outfit. Maar laten we eerlijk zijn, niets is vervelender dan een hoed die constant van je hoofd glijdt. Gelukkig zijn er enkele handige trucs om ervoor te zorgen dat je hoed altijd op zijn plek blijft, zelfs op winderige dagen. Hoedenonline deelt enkele tips om ervoor te zorgen dat je hoed stevig blijft zitten, zodat je met vertrouwen kunt rondlopen.

De elastische oplossing

Als je lang haar hebt, is elastiek een geweldige truc om je hoed veilig op je hoofd te houden. Bevestig een elastiek aan de binnenkant van je hoed. Zorg ervoor dat het elastiek strak genoeg is, maar niet oncomfortabel. Plaats het elastiek achter je hoofd en laat het onder je haar doorlopen. Dit zorgt ervoor dat je hoed stevig op zijn plaats blijft, zelfs als je een wilde wind trotseert. Het beste van alles is dat niemand zal zien dat je een elastiek gebruikt!

Betrouwbare stormband

Een andere handige optie is het gebruik van een stormband. Deze band wordt aan je hoed bevestigd en kan onder je kin worden vastgemaakt. Het is een uitstekende keuze voor outdooractiviteiten of wanneer je extra zekerheid wilt dat je hoed niet wegwaait. Stormbanden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, zodat je er een kunt kiezen die bij je hoed en persoonlijke stijl past.

De juiste pasvorm kiezen

Een goed passende hoed is de basis voor een hoed die blijft zitten. Zorg ervoor dat je de juiste maat hoed draagt. Bij Hoedenzaak Jos van Dijck helpen we je graag om de perfecte maat te vinden. Meet de omtrek van je hoofd volgens onze maattabel en kies een hoed die goed aansluit zonder te strak te zijn. Een hoed die te los zit, zal eerder wegwaaien.

Haarbanden en -spelden

Voor dames met korter haar zijn haarbanden en haarspelden een uitstekende keuze. Draag een haarband onder je hoed om extra grip te creëren. Je kunt ook strategisch geplaatste haarspelden gebruiken om je hoed aan je haar vast te maken. Dit zorgt ervoor dat je hoed op zijn plaats blijft zonder het gedoe van elastieken of stormbanden.

Vertrouw op deskundig advies!

Hoewel deze trucs je zeker zullen helpen om je hoed stevig op je hoofd te houden, is er geen substituut voor deskundig advies. Bij Hoedenzaak Jos van Dijck staan onze experts voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste hoed en accessoires om ervoor te zorgen dat je er niet alleen fantastisch uitziet, maar je ook zelfverzekerd voelt. Bezoek onze winkel en ontdek een uitgebreide selectie hoeden en accessoires. We helpen je graag om je hoed altijd stevig en stijlvol te dragen.

  Francesco     06-11-2023 15:12